SPELTIPS 16/12 inför Valencia – Barcelona: Givna favoriter!

This post was originally published on this site

Axel Olsson|15 december, 2023, 10:28

Jag väljer att spela på Barcelona vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Barcelona vilade flera nyckelspelare i veckans CL-match.

  • Barcelona jagar tre viktiga poäng efter ligaförlusten mot Girona.

  • Valencia har en sämre form med en oavgjord och tre förluster i deras fyra senaste ligamatcher.

  • Valencia drog på sig två röda kort förra helgen. Kaptenen Paulista och mittfältaren Guerra missar lördagen.

Blandar och ger

Valencia har tagit ett steg framåt från ifjol men de är fortfarande långt ifrån där klubben varit tidigare. Istället för en placering precis ovanför bottenträsket har de letat sig upp till mittenskiktet. De blandar och ger i ligaspelet, fast just nu är formen inget vidare. De har en oavgjord och tre förluster i deras fyra senaste ligamatcher. De åkte på en riktig tung förlust förra helgen när de ställdes mot Getafe.

Det var inte bara att laget gick tomhänta, utan de drog även på sig två röda kort som påverkar förutsättningarna inför lördagen. Lagkaptenen Paulista och mittfältaren Guerra missar matchen mot Barcelona genom två tuffa avstängningar. För någon månad sedan var Valencia totalt chanslösa mot Real Madrid, men i början av december såg laget ut att få med sig ett bra resultat mot serieledarna Girona. De sistnämnda lyckades dock att vända på steken i slutskedet av matchen och Valencia gick tomhänta återigen. De är fortfarande inte tillräckligt bra för att utmana högre upp i tabellen och därför tror vi det blir tufft mot Barcelona också.

Tre viktiga poäng

Gästerna har ett tuffare matchande, men eftersom Champions League-slutspelet redan är säkrat valde Xavi att vila flera av deras nyckelspelare i veckans CL-match. Ett smart val då Barcelona behöver fokusera på ligan efter två tuffa förluster mot toppkonkurrenterna Real Madrid och Girona. De har halkat efter i den absoluta toppen och därför jagar de tre viktiga poäng efter senaste förlusten mot serieledarna.

Det kommer bli en stark elva mot Valencia och det råder inga tvivel om att gästerna besitter mycket mer spets då. Barcelona var inte särskilt lyckosamma i 2-4 förlusten mot Girona – de hade lägen för att vinna den matchen. Marginalerna var heller inte på deras sida i El Clasico-förlusten, därför är det svårt att säga att den nuvarande fjärdeplatsen är där dem bör vara. Skadeläget i truppen är under kontroll trots att Gavi, Ter Stegen, Marcos Alonso och Inigo Martinez saknas. Barcelona tar sig tillbaka till vinnarspåret igen!

fotboll, La Liga

|

units: 3/5 – spelstopp: 21:00

Valencia – Barcelona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Inlägget SPELTIPS 16/12 inför Valencia – Barcelona: Givna favoriter! dök först upp på Speltips.se.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*