SPELTIPS 16/12 inför V75 på Bollnäs: Bästa hästen i loppet!

This post was originally published on this site

Christoffer Svensson|15 december, 2023, 10:26

Jag väljer att spela plats på 11 Månlykke A.M. i det här loppet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Månlykke A.M. har riktigt bra form för dagen.

  • Månlykke A.M. möter ett enklare motstånd denna gång.

Första segern för året senast

Månlykke A.M. är ett av världens bästa kallblod på senare år, men har i år haft det lite tyngre resultatmässigt då han endast har en seger på tio starter. Det hade dock kunnat vara fler segrar i år då formen har varit riktigt bra under en längre tid och i senaste starten så kom äntligen första segern för i år då han från ledningen fick bestämma tempot första varvet och via en snabb avslutning så vann han till slut säkert även om han blev utmanad rejält över upploppet. Nu är det andra förutsättningar som gäller till den här starten då han startar med 40 meters tillägg, men möter även ett klart enklare motstånd.

Skotvånget som nu råder i svenskt trav är inget som bekymrar då nioåringen alltid springer just med skor och om hans ständige följeslagare Gunnar Melander kan placera sin adept i bra ryggar under loppets gång så har Månlykke A.M. en mycket vass spurt att tillgå och med det fortsatt fina formintrycket som han gav senast så tycker jag detta ska vara en riktigt bra chans till att han slutar topp 3.

Motståndet

Även om det är enklare motstånd denna gång så finns det ett par vassa hästar emot och jag väljer att lyfta fram en av dessa.

13 Stumne Fyr har som nioåring haft ett riktigt bra år på tävlingsbanan med åtta segrar på 21 starter och över 927 tusen kronor intjänat. Han kommer närmast från en seger hemma i Norge då han kördes till ledningen efter 500 meter och höll sedan ett rätt så bra tempo som han sprintade undan i till en mycket enkel seger och det var ett fortsatt fint formintryck. Nu tar man resan till Sverige igen och då är man ute i angeläget ärende, men uppgiften är inte enkel då man startar med 40 meters tillägg och det gäller för kusken Ole Johan Östre att ge Stumne Fyr en fin resa här i ryggar, för då har han en mycket vass avslutning att komma med och han ska absolut räknas med segerchans här om han får rätt löpningsförlopp.

Trav, Bollnäs

|

units: 3/5 – spelstopp: 17:27

Lopp 8 på Bollnäs
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Inlägget SPELTIPS 16/12 inför V75 på Bollnäs: Bästa hästen i loppet! dök först upp på Speltips.se.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*