SPELTIPS 16/12 inför Athletic Bilbao – Atletico Madrid: Klassiskt möte!

This post was originally published on this site

Joakim Östman|15 december, 2023, 10:34

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av Athletic Bilbaos fem senaste La Liga matcher.

  • Spelet sitter i tre av Atletico Madrids fem senaste La Liga matcher.

  • Athletic Bilbao har varit oerhört målstarka hemma på San Mames.

  • Atletico Madrid har snittat 2,13 mål per match i La Liga.

  • Athletic Bilbao har snittat 1,93 mål per match i La Liga.

Makalöst hemmafacit

Atletico Madrid fortsätter att gå starkt och efter en svagare insats och förlust i toppmötet mot Barcelona för två helger sedan, har Diego Simeones mannar hoppat tillbaka på vinnarspåret igen. I föregående La Liga omgång förlängde Atletico Madrid deras fina hemmasvit när Almeria var på besök. Atletico Madrid kunde utan större bekymmer vinna och även fast slutsiffrorna ”bara” skrevs till 2-1 var segern aldrig riktigt i fara.

Under veckan var det sedermera dags för grupp avgörandet i Champions League där Atletico Madrid i en direkt avgörande match mot Lazio spelade för gruppsegern. Hemma på Wanda Metropolitano var det likväl ingen som var förvånad när Atletico Madrid vann deras elfte-raka match denna säsongen. Gruppsegern var därför ett faktum och Atletico Madrid visade ännu en gång att de är på riktigt.

Athletic Bilbao har även det en stark säsongsinledning bakom sig och baskerna är obesegrade i deras sex senaste möten. Athletic Bilbao har även vunnit tre av dessa sex mötena och sett till formtabellen är Ernesto Valverdes lag ett av La Ligas hetare. Athletic Bilbao hittas därför på 5-plats i La Liga och kollar vi till underliggande siffror och expected points har de presterat som ett topp-4 lag.

Senast mot bottenlaget Granada fick likväl Athletic Bilbao nöja sig med delade poäng efter en läktarincident gjorde att match fick återupptas dagen därpå. Med det sagt är det svårt att dra några större slutsatser från prestation men 1-1 resultatet får trots allt sägas vara en missräkning för Athletic Bilbao.

Anfallsspelet kommer tala

Ett av det mest klassiska mötena i La Liga är matchen Athletic Bilbao – Atletico Madrid och på lördagseftermiddagen bjuds vi på en högintressant tillställning. Båda lagen kommer från starka säsongsinledningar och självförtroendet är det inget fel på hos varken Athletic Bilbao eller Atletico Madrid. Sett till expected points talar vi heller inte om någon överprestation hos något av lagen och vi har ett toppmöte att vänta.

Atletico Madrid får likväl ses som den större klubben och sett till lagen på pappret ska gästerna hållas som knappa favoriter. Hemma på San Mames är det dock alltid oerhört svårt att sno poäng från Athletic Bilbao och här har vi svårt att sia fram en favorit på förhand.

Målmarknaden blir därför av främsta intresse på förhand och lagens offensiver har inte direkt haft bekymmer med produktionen under säsongen. Visserligen är såväl Athletic Bilbao som Atletico Madrid defensivt starka men vi förväntar oss att anfallsspelet kommer tala på lördagseftermiddagen. 

Atletico Madrid har snittat 2,13 mål per match i La Liga medans Athletic Bilbao snittat 1.92 mål per match. Hemma på San Mames har dessutom inte Athletic Bilbao misslyckats att gör mindre än två-mål på det sju senaste matcherna. Givet förutsättningarna synas därför att båda lagen hittar nätet, till klart spelvärda 1.70!

fotboll, La Liga

|

units: 2/5 – spelstopp: 16:15

Athletic Bilbao – Atletico Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Inlägget SPELTIPS 16/12 inför Athletic Bilbao – Atletico Madrid: Klassiskt möte! dök först upp på Speltips.se.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*