SPELTIPS 16/12 inför Napoli – Cagliari: Spelschemat lättar!

This post was originally published on this site

Joakim Östman|15 december, 2023, 10:37

Jag väljer att spela på bortamålet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Napoli är stora-favoriter men frågetecken ska riktas mot försvarspelet.

  • Cagliari har kommit igång rejält på sistone och är poängmässigt ett av de hetare lagen i Serie A.

  • Cagliari har hittat nätet i fyra av deras fem senaste Serie A matcher.

  • Cagliari har stått för tio-mål på deras sex senaste Serie A matcher.

  • Napoli har snittat 1,20 insläppta mål per match i Serie A.

Avancemanget säkrat 

Fem-matcher är spelade för Napoli sedan tränarskiftet och det har blivit blandade resultat under nygamle tränaren Walter Mazzarri. Resultatraden visar på två-segrar och tre-förluster och även om det därför inte går att tala om någon jätte effekt, ska man komma ihåg att förlusterna kommit mot Real Madrid, Inter och Juventus. Efter två-raka förluster mot just de två-topplagen i Serie A skulle Napoli dock studsa tillbaka under veckans Champions League.

Napoli tog på hemmaplan emot Braga där ett oavgjort resultat hade säkrat avancemanget, Napoli ville dock ännu mer och hemmalaget skulle tillslut komfortabelt vinna med 2-0. Napoli säkrade därför slutspelsplatsen och med det sagt finns det än så länge inte särskilt mycket att anmärka på gällande europaspelet.

Cagliari som inledde säsongen katastrofalt har studsat tillbaka med besked och nykomlingarna har på senare tid varit ett av Serie A hetare lag. Tränare Claudio Ranieri ser ut att fått ordning på sitt Cagliari och nykomlingarna ser nu ut att ha anpassat sig till den större scenen. I måndags hittade Cagliari även återigen tillbaka på vinnarspåret när de hemma i Sardinien lyckades besegra Sassuolo.

Efter ett tidigt baklängesmål skulle tre-poäng sitta långt inne men som Cagliari kommit att visa på sistone är moralen hög, med två mål under tilläggstid vände Cagliari därför och vann mötet efter att Leonardo Pavoletti avgjort i den 99-minuten.

Spelvärde i bortamålet

Efter vad som varit ett minst sagt tufft spelschema för Napoli sedan Walter Mazzarris återkomst börjar det nu lätta av en aning. Det blir därför egentligen inte för ens nu man verkligen kommer kunna bedöma om tränarskiftet givit effekt. Med segern och säkrat avancemang under veckan är det ett Napoli som har något av ett momentum och till helgens ligaspel är det fokus på att bygga vidare på det.

Napoli tar hemma på Diego Armando Maradona Stadium emot Cagliari där allt annat än segern vore en rejäl missräkning. Napoli är stora-favoriter på förhand och när nykomlingarna gästar ska Walter Mazzarris gäng lösa tre-poäng.

Cagliari har dock sett betydligt bättre ut på sistone och gästerna har plockat tio av arton poäng på det sex senaste Serie A omgångarna. Oddsmässigt finner vi heller inget spelvärde alls i Napoli-segern och även fast vi förväntar oss hemmasegern väljer vi att blicka mot Cagliari. 

Cagliari har fått igång målproduktionen och med mål i fyra av deras fem senaste matcher samt ett Napoli försvarsspel med frågetecken kring sig synar vi minst ett bortamål. Cagliari reser till Neapel med momentum och med tio-mål framåt på det sex senaste matcherna, ser vi goda möjligheter till att Cagliari åtminstone hittar nät minst en gång under lördagens möte.

fotboll, Serie A

|

units: 2/5 – spelstopp: 18:00

Napoli – Cagliari
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Inlägget SPELTIPS 16/12 inför Napoli – Cagliari: Spelschemat lättar! dök först upp på Speltips.se.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*