SPELTIPS 16/12 inför Manchester City – Crystal Palace: Visar klassen här!

This post was originally published on this site

Christoffer Svensson|15 december, 2023, 13:22

Jag väljer att spela på att hemmalaget leder i halvtid och vinner efter fulltid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester City har vid sju av sina tio segrar i ligan denna säsongen haft ledningen i halvtid.

  • Crystal Palace har svag form.

Starka hemma

Manchester City har befunnit sig i en liten dipp och hade inför senaste ligamatchen mot Luton fyra raka matcher utan seger i ligaspelet. Man låg även under mot nykomlingarna i halvtid med 1-0 och det var många som nog funderade kring hur det skulle sluta. Men i den andra halvleken så kom City ut och tog tag i matchbilden och vände på matchen på bara ett par minuter genom mål av Bernardo Silva och Jack Grealish. Man ser ut att återfå Haaland till den här matchen då han var tillbaka i träning under torsdagen men ser då möjligtvis ut att starta på bänken.

Det finns dock väldigt fin offensiv kvalitet i detta lag med spelare som just nämnda Jack Grealish,Julian Alvarez samt Foden och Silva som stöttar upp. Mot ett formsvagt Crystal Palace som man tar emot på hemmaplan så ska det inte vara något snack om saken och jag räknar med ett Manchester City som kommer ut och tar tag i matchbilden direkt för att göra ett tidigt ledningsmål och sedan kontrollera det därifrån. 1-0 i halvtid blir nog 3-0 till slut.

Svag form

Crystal Palace har haft det tufft på senare tid då man endast spelat in en poäng på de fem senaste matcherna och man befinner sig nu på plats 15 i ligan. Man lider av att man har en hel del skador på spelare som Cheick Doucoure, Eberechi Eze och Odsonne Edouard samt att man har Jordan Ayew avstängd. Roy Hodgson är det som managerar londonlaget och han vet om att det kommer att behöva slitas ordentligt om det ska på något vis bli en poäng här vilket är högst osannolikt och därför tror jag att man väljer att rotera lite här och gör en del byten också för att ta sig an viktigare och mer rimligare poängchanser som väntar.

För man befinner sig i ett rätt prekärt läge med tanke på formen och om den fortsätter så är man snabbt nere rejält i bottenträsket och då kan det gå snabbt utför. Slita kommer man att få göra här med väldigt mycket bolljagande och jag tror att man får svårt att stå emot den första kvarten och att man gör något mål framåt tycker jag ser tufft ut då man saknar två anfallare av tre som finns i truppen.

fotboll, premier league

|

units: 3/5 – spelstopp: 16:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Inlägget SPELTIPS 16/12 inför Manchester City – Crystal Palace: Visar klassen här! dök först upp på Speltips.se.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*