SPELTIPS 16/12 inför Chelsea – Sheffield United: Skottspel!

This post was originally published on this site

Daniel Jacobsson|15 december, 2023, 12:53

Jag väljer att spela på skott i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Conor Gallagher startade längre ner i banan senast.

  • Spelet sitter väldigt sällan när Gallagher startar som 8/6:a.

  • Enzo Fernandez förväntas få den lite mer offensiva rollen på mittfältet.

Seger ett måste

Det mesta tyder på att Conor Gallagher startar på det defensivare mittfältet i Chelsea på lördag. Hemmamatchen mot Sheffield United måste man vinna efter några veckor av besvikelse. Enzo Fernandez har fått spela i den mer offensiva rollen på tremanna-mittfältet senaste matcherna och det har han gjort bra. Här möter man dessutom ligans svagaste lag vilket innebär att Mauricio Pochettino förmodligen vill ha en mer kreativ spelare i den rollen även här. Då är Enzo Fernandez före Conor Gallagher alla dagar i veckan.

Oavsett vad är det här ett bra spel inför matchen mot Sheffield United. Det är i väldigt speciella matcher där den engelska landslagsmannen har haft fler än ett skott. Bland annat 4-4 mötet mot Manchester City, som vi alla kommer ihåg hur det såg ut. Då startade han dessutom i tia-rollen. Här lär man trycka ner motståndarlaget rejält och bollarna bör hamna på kanterna (läs Sterling, Mudryk) än framför backlinjen.

Tighta bakåt

Chris Wilder har vänt skutan och i den senaste omgången kom en viktig seger. Brentford besegrades med styrka och den betyder mycket för The Blades. Det är tydligt att den rutinerade tränaren fått fart i maskineriet och nu gör spelarna jobbet som man tummat på lite den senaste tiden. Skall vi vara helt ärliga den här lördagen så har man ju ett gyllene läge att straffa ett formsvagt Chelsea. Därför tror jag inte Sheffield kommer ut med överdrivet mycket respekt mot motståndarlaget, för vad har man att förlora? En poäng viktig, såklart, men är det någon gång man skall få med sig mer mot Chelsea är det nu.

Jag tror på ett aggressivt, kompakt och starkt Sheffield United på Stamford Bridge och även det skulle gynna spelet vi klickar. Godkänd insats i förlustmatchen mot Liverpool, där vi fick se det Sheffield jag pratar om här, och sedan en viktig vinst mot Brentford senast. Har det vänt lite nu?

fotboll, premier league

|

units: 2/5 – spelstopp: 16:00

Chelsea – Sheffield United
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Inlägget SPELTIPS 16/12 inför Chelsea – Sheffield United: Skottspel! dök först upp på Speltips.se.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*