SPELTIPS 16/12 inför Burnley – Everton: Formen talar!

This post was originally published on this site

Axel Olsson|15 december, 2023, 10:49

Jag väljer att spela på Everton vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Everton har tre raka segrar i bagaget.

  • Burnley lyfter inte. Fortsatt tungt i ligan.

  • Everton har besegrat både Chelsea och Newcastle under de närmaste veckorna.

Cementerade i botten

Burnley lyfter tyvärr inte. Efter storsegern mot Sheffield United var förhoppningen att den negativa trenden var bruten, men därefter har det gått tungt för laget igen. I den nästkommande matchen blev det en knapp 1-0 förlust mot Wolves och sedan fick Burnley med sig en poäng i senaste omgången mot Brighton. Dock ska de vara väldigt glada för den poängen, då Brighton hade ett enormt övertag i det mötet. Burnley imponerar inte och de har satt sig i en tuff sits tillsammans med de andra nykomlingarna.

Avståndet kan bli ännu större då det är just Everton som kommer på besök under lördagen. Medan Burnley fortfarande har enorma bekymmer i försvaret har gästerna gått som tåget på sistone. Hemmalaget har släppt in flest mål i hela ligan och med ett formstarkt Everton på besök, bör det rassla till bakom målvakten James Trafford. Engelsmannen var den stora anledningen till varför laget fick med sig en poäng mot Brighton – det blir dock tufft att replikera den strålande insatsen. Burnley faller kort i den 17:e omgången.

Strålande form

Everton har haft en speciell säsong hittills. Den anrika klubben inledde svagt men började sedan hitta mer och mer rätt, när de väl hade hittat formen straffades klubben med ett blytungt poängavdrag. Avdraget betydde en plats i bottenträsket igen, men därefter har vi fått se ett lag som slutit sig samman och använt detta som motivation. Sedan beslutet blev fastställt har Everton faktiskt sett väldigt bra ut och de kommer till lördagen med en strålande form.

Dyches mannar har nämligen tre raka segrar i bagaget och det har inte varit mot vilket motstånd som helst, utan de har besegrat både Chelsea och Newcastle. Försvaret har spikat igen och hållit nollan i tre raka matcher. När Everton är i den här formen är det ett väldigt tufft lag att möta, då arbetsinsatsen är väldigt hög. De får dock klara sig utan Branthwaite som drog på sig sitt femte gula kort mot Chelsea. Keane verkar inte vara redo för spel och därför förväntas det bli Ben Godfrey som kliver in i mittlåset. Gästerna har 5-0 i deras två senaste matcher mot Chelsea och Newcastle – i den här formen bör de städa av Burnley och därför lockar oddset på den raka tvåan.

fotboll, premier league

|

units: 2/5 – spelstopp: 18:30

Burnley – Everton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Inlägget SPELTIPS 16/12 inför Burnley – Everton: Formen talar! dök först upp på Speltips.se.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*