Big 9 16/12: Målfest på kupongen?!

This post was originally published on this site

Lördagen bjuder på flertalet högintressanta matcher från världens bästa fotbollsligor. Här tar vi er på en resa mot 9 rätt på Big 9!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Newcastle – Fulham | Speltips: 1 & ÖU

Det hårda matchandet gör avtryck i Newcastle. Nu står man på tre raka förluster och man tog ut sig ordentligt i veckans Champions League-möte med Milan. Man gav det chansen, minst sagt. Här väntar en hemmamatch mot Fulham och då är det värt att lyfta frågetecknen. Hemmaplanen spelar stor roll för Eddie Howe och Newcastle – men frågan är om man inte får det tufft även här. Kieran Tripper är näst på listan över avbräck då han är avstängd. 1, 2 & Ö känns lovande.

Match 2: Chelsea – Sheffield United | Speltips: 1X & U

Vi har lyft Chelseas offensiv en och annan gång den här säsongen. Där har man ju gjort det som krävts och det har resulterat i en del mål. Men med formsvag form på Jackson, Sterling och även Mudryk – som bör vara den trion som startar här – så ställer jag mig frågan: Vem skall göra målen? Chelsea är inget vidare för stunden och man blir inte riktigt klok på det här laget. 1X är ett lås eftersom ligans svagaste lag kommer på besök till Stamford Bridge. Men, glöm inte krysset.

Match 3: Burnley – Everton | Speltips: X2 & ÖU

Everton avancerar uppåt i tabellen även med tio poängs avdrag. Det är starkt av The Toffees. Nu väntar ett nyckelmöte mot Burnley, som också börjat ta poäng på senare veckorna. Här skall man dock vara numret större i Everton – som egentligen skulle legat på plats tio i tabellen. Seger mot Chelsea senast, innan det Newcastle och formen är god hos Everton trots att man möter motgångar den här säsongen. Jag väljer bortasidan och sedan plockar vi båda tecknen i målspelen.

Match 4: Bournemouth – Luton | Speltips: 1 & ÖU

Luton åker till ligans formstarkaste lag utan sin mittfältsmotor Nakamba som är avstängd. Det är bara ett av alla minus för Luton den här lördagen. Bournemouth är bra på riktigt just nu och trots att man blir alldeles för stora favoriter blir det en spik på Big 9-kupongen. Solanke, Semenyo och gubbarna har spetsen för att avgöra det här mötet på hemmaplan. Luton får inte chansen att stänga igen bakåt på samma sätt som på Kenilworth Road. Här finns det mer ytor och då får man det tuffare.

Match 5: Napoli – Cagliari | Speltips: 1 & ÖU

Napoli har inte samma fart som tidigare. Hemmaspelet har varit under all kritik och det måste bli bättre om man skall fortsätta hålla till i toppen. Som tur är, kommer Cagliari på besök den här lördagen, ett lag som är betydligt sämre på bortaplan än på sin hemmaplan. Cagliari har ännu inte tagit tre poäng på resande fot den här säsongen. Osimhen, Kvaratskhelia och gubbarna skall kunna göra jobbet som innebär seger här. Ettan spikas trots den höga procenten och därefter hoppas vi träffa rätt i Ö & U.

Match 6: Torino – Empoli | Speltips: Wildcard

Kupongens minst smickrande match är Torino-Empoli. Gästerna har en positiv rad den senaste tiden men trots detta går det inte att lita på laget fullt ut. Speciellt inte på resande fot. Torino är precis som alla andra säsonger ett mittenlag och har resultatraden 5-5-5, vilket säger en del. Här gynnas man av hemmaplanen och att man inte haft problem att ta poäng på senare tid. En viktig match här, med mycket värde om man träffar rätt – men vi använder Wildcard.

Match 7: Athletic Bilbao – Atletico Madrid | Speltips: 12 & Ö

Vi traskar vidare och byter liga från Serie A till LaLiga. Här möts vi direkt av ett toppmöte mellan två storklubbar. Atletico Madrid gästar Athletic Bilbao i Baskien och vi har tagit tydlig ställning i det här mötet. I den formen av att det blir en målfest. Det här är två lag som förvandlat sin spelidé till det bättre senaste året. Innan har det varit betydligt mer fokus på att sätta defensiven, nu kan man även gå framåt och ösa på med kassar. På San Mames har Bilbao varit otroligt starka, här kan Atletico få problem under lördagen. Morata och Griezmann är dock i storform hos gästerna och chansen på målfest är stor.

Match 8: Sevilla – Getafe | Speltips: 1X & U

Sevilla får tillbaka Sergio Ramos till helgens möte mot Getafe. Det är viktigt både lagmässigt och spelmässigt. Formen är inget vidare annars och i veckan åkte man ut Champions League och får inte ens chansen att försvara sin Europa League-titel då man hamnade fyra i gruppen. Här måste man vinna efter att ha gått nio matcher utan seger, där sex av nio är kryss. Så, krysset skall givetvis med men mot Getafe på hemmaplan förlorar man inte den här lördagen. 1X räcker.

Match 9: Valencia – Barcelona | Speltips: X2 & U

Vi avslutar kupongen på Mestalla där Valencia bjuder upp till dans när Barcelona kommer på besök. Gästerna matchas hårt och tog tillfället i akt att rotera i veckans Champions League-match. Här kommer en stark trupp utvilad och segern är viktig efter förra helgens nederlag mot Girona. Målskyttet är dock ett frågetecken då Robert Lewandowski är obehagligt svag just nu. Därför gillar jag underspelet den här aftonen, som innebär en liten skräll. X2 är också något som hänger med på kupongen och där sätter vi punkt.

Antal rader: 512 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

✅ KUPONGENS SÄKRA: Bournemouth

Luton är att räkna med på hemmaplan. Men när man är på resande fot blir det svårare och mot väldigt formstarka Bournemouth under lördagen blir tufft att ta poäng. Kupongens spik.

⚠ KUPONGENS SKRÄLL: Fulham

Newcastle är mitt uppe i ett tight spelschema och såg slitna ut senast. Här väntar visserligen starka St James’ Park, men när Trippier saknas och truppen är sliten kan det gå lite hur som helst. Fulham har 10-0 senaste två matcherna.

🃏 KUPONGENS WILDCARD: Torino – Empoli

Kupongen formas av flera fina möten, här kommer dock något annat. Ovisst när Torino och Empoli möts under lördagen och ett givet val till Wildcard.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Inlägget Big 9 16/12: Målfest på kupongen?! dök först upp på Speltips.se.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*